TERVETULOA VAPAAEHTOISEKSI JOUKKOOMME!

Oletko kehittäjä, kuuntelija, ideoija, puurtaja, veturi, viestijä, itsesi kehittämisestä kiinnostunut, toiminnallinen.... jotain muuta?

Tervetuloa löytämään osaamisesi, kiinnostuksesi ja resurssiesi mukainen tehtävä vapaaehtoistoiminnassamme.

Jos vapaaehtoisena toimiminen kiinnostaa, ota yhteyttä toimistoomme Leea Segeriin p. 040 774 1593.

Voit myös pyytää lähettämään esittelypakettimme.

Mitä vapaaehtoiset tekevät?

Vapaaehtoiset ovat yhdistyksen jäseniä. He tekevät ehkäisevää huumeidenvastaista työtä erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa, luennoivat ja kouluttavat, antavat tietoa ja tukea käyttäjien läheisille ja tukevat huumeiden käyttäjiä käytön lopettamiseksi. Tai he tekevät työtä oman osaamisensa pohjalta.

Vapaaehtoistyön toimintamuotoja ovat:

• päivystäviin puhelimiin vastaaminen
  • tukihenkilötoiminta, jossa tarjotaan rinnalla kulkijoita
    käyttäjille ja läheisille, kun heidän omat voimavaransa eivät riitä
  • vertaistukiryhmien ohjaaminen
  • ehkäisevä työ; tapahtumat, tilaisuudet, luennointi, koulutus
  • tiedon ja tuen antaminen
  • vapaaehtoistyö oman osaamisen pohjalta

Toiminta-alueilla riittää monenmoista tehtävää, joten monipuolinen osaaminen ilahduttaa ja on hyödyksi. Riittää, että sitoudut niihin tehtäviin, joita tahdot tehdä, vuodeksi kerrallaan.

Koulutuksissa saat tietoa erilaisista päihteistä ja niiden vaikutuksista käytön edetessä. Opit ymmärtämään riippuvuussairautta ilmiönä. Saat tietoa hoitomuodoista ja -paikoista. Opit tunnistamaan huumeiden käyttöä ja puuttumaan siihen. Perehdyt siihen, kuinka läheisen ihmisen huumeiden käyttö vaikuttaa perheenjäseniin, ystäviin ja laajemmin koko yhteiskuntaan. Saat tietoa lainsäädännöstä. Opit vuorovaikutustaitoja ja aktiivista kuuntelua.

Kouluttajamme ovat joko yhdistyksen työntekijöitä tai vapaaehtoisia ja mukana on aina myös ulkopuolisia asiantuntijoita. Koulutustapahtumat ovat tärkeitä sosiaalisia tapahtumia, joissa vietetään aikaa yhdessä ja opitaan tuntemaan muita vapaaehtoisia, jotka tulevat ympäri Suomea.

Keitä vapaaehtoisemme ovat?

Vapaaehtoiset tulevat mukaan toimintaan monin erilaisin kokemuksin, elämäneväin ja koulutuksin. He ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, pappeja, insinöörejä, opettajia, siivoojia, terapeutteja, perushoitajia, merkonomeja, osa on huumeiden käyttäjien läheisiä ja osa toipuneita käyttäjiä …. siis varsinainen kirjo monipuolista ja arvokasta osaamista. Erilaisuus on voimaa ja otamme sen ilolla vastaan!

Miten pääset mukaan vapaaehtoistyöhön?

Jokainen vapaaehtoinen on yhdistyksen jäsen. Saat jäseneksi liittymislomakkeen auki tästä.

Jos haluat tietää lisää vapaaehtoisena toimimisesta, voit ottaa yhteyttä toimistoomme Leea Segeriin p. 040 774 1593